Warning: Use of undefined constant JVERSION_25 - assumed 'JVERSION_25' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/clients/client93/web187/web/modules/mod_magicscroll/mod_magicscroll.php on line 186

Boldogabb családokért! - Képzés Székelyudvarhelyen, 2014. október 16-18.

Boldogabb családokért! - Képzés Székelyudvarhelyen, 2014. október 16-18..IMG_5084_kis

 

Időpont: 2014.október 16-18. Helyszín:  Szent Pió Lelkigyakorlatos Ház, Székelyudvarhely
A Boldogabb Családokért iskolai program 2011-ben indult el a  Főegyházmegyénkben. Legfőbb célkitűzése a család és a házasság védelmezése és erősítése a keresztény illetve általános humán értékrend felmutatása és terjesztése által, a tudatos családtervezés segítése.

 Növelni szeretnénk az ifjúságban a hitet a harmonikus és boldog családi életet illetően. A program az iskolákban, osztályfőnöki órák keretében zajlik, főként önkéntesekből álló teamek segítségével (keresztény értékrend szerint élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, egészségügyi asszisztens stb. közreműködésével).
A képzés vezetője: Lepedus István - a Szatmári Egyházmegye Világiak Irodája referense   

Kik jelentkezhetnek?

Olyan szentségi házasságban élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, orvos stb. jelentkezését várjuk erre a képzésre, akik vállalják azt, hogy a 2014/2015 - ös tanévtől kezdődően legalább egy osztályban ( VI. vagy IX. osztályban) három éves ciklusban évi 6-10 foglalkozást tartanak az osztályfőnöki vagy vallásórák keretében. Jelentkezhetnek olyan fiatalok is, akik keresztény értékrend szerint készülnek a házasságra. Kérjük a jelentkezőket, hogy hozzanak magukkal plébánosi ajánlást!

A képzés csütörtökön délután kezdődik és szombaton vacsorával ér véget.

Részvételi díj: A Linzi Egyházmegye támogatása révén: 40 lej/fő

Jelentkezni Kertész Marikánál lehet a

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. 

email- címen 2014. szeptember 10 - től.

Bővebb információk: a 0743-152008-as telefonszámon.

„A mai magyar fiatalokban kétféle törekvés találkozik. Egyfelől vágyódnak a családalapításra, arra, hogy gyermekeik legyenek. Másfelől nem tudják, hogyan boldoguljanak a világ sokféle kihívása között. Szeretnék megőrizni függetlenségüket, ösztönösen félnek azoktól a kötöttségektől, netán konfliktusoktól, amelyek együtt járnak a házassággal és a gyermekneveléssel."
(a Magyar Katolikus Püspöki Kar körlevele 1999 karácsonyán)